Střední Evropa a důsledky pro český nacionalismus : České nacionální cítění v prostoru střední Evropy - Zamrazilová, Jitka (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce se věnuje specifice střední Evropy, jejim dějinám, kultuře a problematice spojené s její polohou a snaží se o vysvětlení české národní povahy a českého nacionalismu jako jednoho z podstatných důsledků položení České republiky v politicky nestabilním regionu střední Evropy.
Central Europe and consequences for Czech nationalism
Keywords: střední Evropa; národní povaha; český charakter; český národ; vlastenectví; nacionalismus; národní charakter; politika