Židovská obec Brno - současná situace - Přichystalová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce se zabývá situací na brněnské židovské obci. Předmětem výzkumu bylo zjistit jakým způsobem v dnešní době židovská obec funguje. Co je nutné k tomu, aby obec mohla vůbec "žít" a dále jaké činnosti obec nabízí svým členům.
The Jewish community in Brno - present circumstances
Keywords: Židé; Brno; židovské obce; Judaismus; Jewish; Jewish Communities; Judaism