Silnice II/358 - obchvat obce Chrast - Huňáčková, Eva (Univerzita Pardubice, 2008)
Podstatou zpracování bakalářské práce je návrh obchvatu obce Chrast. Jedná se o přeložku silnice II/358, která v současnosti prochází středem obce. Cílem je tedy odklonění dopravy a vyloučení průjezdu centrální částí obce. Vlastní návrh byl uvažován v několika variantních řešení, z čehož jedna varianta je zpracována na stupni dokumentace pro stavební povolení.
Road II/358 - bypass for the village of Chrast
Keywords: roads; design category; design speed; nominal speed; pavements; vertical alignment; horizontal aligment; pozemní komunikace; návrhová kategorie; návrhová rychlost; směrodatná rychlost; niveleta