Vliv chemické a termální imidizace polyimidů na jejich vybrané vlastnosti - Šimonová, Zuzana Frances (Univerzita Pardubice, 2022)
Byla vypracována literární rešerše zaměřená na výběr vhodných typů katalyzátorů pro chemickou imidizaci. Výsledné termální, mechanické a optické vlastnosti chemicky připravených polyimidů byly poté porovnány s vlastnostmi polyimidů připravených termálně. Experimentální část byla zaměřena na přípravu polyimidových filmů metodou chemické imidizace pomocí tří zvolených katalyzátorů. U připravených filmů byly charakterizovány jejich optické, mechanické a termální vlastnosti.
Influence of chemical and thermal imidization of polyimides on their selected properties
Keywords: polyimid; chemická imidizace; termální imidizace; katalyzátor; polyimide; chemical imidization; thermal imidization; catalyst