Programová realizace jednoduché strategické hry - Čáp, Květoslav (Univerzita Pardubice, 2010)
Účelem bakalářské práce je vytvoření jednoduché strategické hry na počítači, využívající prostředků umělé inteligence, včetně vlastních pravidel. Jádrem řešení je algoritmus minimax. Vytvořený program umožňuje nastavit základní parametry a realizovat hru člověk/počítač a počítač/počítač. Byly provedeny kroky k urychlení algoritmu a byl experimentálně potvrzen jejich vliv.
Program realization of a simple strategy game
Keywords: Minimax; OpenGL; Hry; Algoritmy; Games; Algorithms