EMC trakční měnírny vůči napájecí síti při paralelním provozu trakčních usměrňovačů - Mlynařík, Ladislav (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato diplomová práce se zabývá studií paralelního provozu několika trakčních usměrňovacích jednotek a jejich působení na napájecí síť. Je zde zkoumán především obsah vyšších harmonických v primárním proudu transformátoru usměrňovače. Kvůli srovnání je také provedena simulace jedné, samostatně pracující jednotky, jejíž emitovaný obsah vyšších harmonických je porovnán s odhadem uvedeným v PNE 33 3430-0. Reálnost prováděných simulací je v závěru dokázána srovnáním s reálně naměřenými hodnotami z několika TNS v oblasti severní Moravy.
EMC of traction substation in the face of supply network by parallel operation of traction rectifiers
Keywords: primary currents; rectifiers; transformers; six-pulse connection; twelve-pulse connection; primární proudy; usměrňovače; transformátory; šestipulzní zapojení; dvanáctipulzní zapojení