Edukace dětí před operačním výkonem - Nováková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce se zabývá edukací dětí před operačním výkonem. Práce se dělí na dvě části a to na část teoretickou a část výzkumnou. Teoretická část zahrnuje význam pojmu edukace, popis předoperační péče, význam hospitalizace pro dítě, edukace herním terapeutem a popis jednotlivých vývojových období dítěte. Výzkumná část obsahuje vyhodnocení a popis získaných informací na základě dotazníku.
Children education before surgery process
Keywords: edukace; hospitalizace; herní terapeuti; předoperační péče; education; hospitalization; play therapists; pre-surgery care