Syntéza a vlastnosti pigmentů na bázi feritů MgxZnyFe2O4 s neizometrickým tvarem částic v organických povlacích - Veselý, David (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývá syntézou dvou typů antikorozních pigmentů s lamelárním tvarem částic. Tyto pigmenty byly syntetizovány vysokoteplotním způsobem z oxidů nebo uhličitanů. Připravené pigmenty byly charakterizovány pomocí rentgenové difrakční analýzy, měřením distribuce velikostí částic a skenovací elektronovou mikroskopií. Byly připraveny antikorozní alkydové nátěry, se kterými byly provedeny testy v korozních atmosférách.
Synthesis and properties of pigments based on MgxZnyFe2O4 ferrites with nonisometric particles in organic coatings
Keywords: pigmenty; antikorozní účinnost