Výběr a hodnocení dodavatelů - Macháčková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2018)
Práce je zaměřena na výběr a hodnocení dodavatelů. Nejprve se zabývá nákupem a dodavateli. Dále je popsán postup při výběru a hodnocení dodavatelů. V další části je pozornost věnována kritériím a metodám, které jsou vhodné k výběru nejlepších dodavatelů a následně k jejich průběžnému hodnocení. V rámci výzkumu provedeného v chemických podnicích je hodnocena důležitost vybraných logistických technologií pro efektivní řízení nákupu a ochota obchodních partnerů tyto technologie aplikovat. Výsledky výzkumu slouží k rozhodnutí, zda by měly být vybrané logistické technologie součástí výběru a hodnocení dodavatelů.
The selection and evaluation of suppliers
Keywords: nákup; dodavatelé; výběr dodavatelů; hodnocení dodavatelů; kritéria; metody; logistické technologie; ochota; důležitost; purchase; suppliers; selection of suppliers; evaluation of suppliers; criteria; methods; logistics technologies; willingness; importance