Vnímání čichu a chuti u pacientů po totální laryngektomii - Svatoňová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce popisuje vyšetření čichu a chuti u pacientů po totální laryngektomii. Teoretická část je zaměřena na anatomii a fyziologii čichu a chuti, na anatomické a fyziologické změny po totální laryngektomii a na důležitost výživy u onkologicky nemocných. Ve výzkumné části jsou zpracovány výsledky samotného vyšetření.
Perception of smell and taste in patients after total laryngectomy
Keywords: čich; chuť; retronazální čich; výživa; totální laryngektomie; smell; taste; smell retronasal; nutrition; total laryngectomy