Jan Amos Komenský v Brandýse nad Orlicí - Šprync, Martin (Univerzita Pardubice, 1996)
Práce se pokouší zhodnotit význam osobnosti J.A. Komenského, důležitost jeho činnosti a poslání. Zaměřuje se zejména na období jeho života, kdy se skrýval v Brandýse nad Orlicí.
Keywords: Komenský, Jan Amos