Nebýt na to v cizí zemi sám aneb K integraci cizinců v ČR - Bažantová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku integrace cizinců v České republice. Práce je založena na terénním výzkumu, který byl prováděn v prostředí dvou organizací zabývajících se integrací cizinců v konkrétní zkoumané lokalitě. Předkládaná práce se opírá o data získaná během terénního výzkumu, a to zejména prostřednictvím rozhovorů s informanty. Cílem této práce je postihnout faktory z každodennosti cizinců, které integraci ovlivňují pozitivně a které jí brání. Zároveň se práce snaží zjistit, jakou roli v procesu integrace cizinců hrají organizace, které se tímto konceptem zabývají.
Not to Stay Alone in a Foreign Country: Towards Integration of Foreigners in CR
Keywords: cizinci; integrace cizinců; migrace do ČR; foreigners; integration of foreigners; migration to the Czech Republic