Zhodnocení finanční situace podniku - Fromeliusová, Aneta (Univerzita Pardubice, 2019)
Tématem předložené diplomové práce je finanční analýza vybrané společnosti, s cílem zhodnotit její finanční situaci. Teoretická část obsahuje seznámení se základními pojmy finanční analýzy, jednotlivými metodami a vybranými ukazateli. Praktická část se zaměřuje na metody a vybrané ukazatele finanční analýzy a jejich aplikaci na vybraný podnik. Návrh opatření na zlepšení současného stavu, která vyplývají z výsledků finanční analýzy, je uveden v závěru.
Evaluation of the Financial Situation of a Company
Keywords: analýza; podniky; finanční situace; zhodnocení; analysis; companies; financial situation; evaluation