Návrh efektivního rozvoje Letiště Brno z pohledu rozvoje letecké dopravy v Jihomoravském kraji - Smékal, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2007)
Cílem diplomové práce je popsat současnou situaci letecké dopravy v Jihomoravském regionu, přepravní výkony, bezpečnost letiště a stanovit možná řešení rozvoje letiště Brno – Tuřany. První část práce charakterizuje Jihomoravský kraj. Druhá část analyzuje současný stav letiště a definuje materiálně technické základy. V třetí části popisuje charakter letiště Brno, členění letišť, současnou pozici a rozvoj z hlediska činností působících na mikroprostředí letiště a čtvrtá část je věnována problematice zabezpečení přepravních výkonů a bezpečnosti provozu na letišti. V páté části se zabývá vynaloženými náklady na rozvoj letiště a přínosy uskutečněných činností. Závěrečná část diplomové práce je věnována plánované variantě rozvoje letiště a popisuje ji z hlediska ekonomické efektivnosti.
Suggestion of useful development of the Brno airport in term of development of air traffic in the South-Moravian region
Keywords: Letecká doprava; přepravní výkony; bezpečnost; dopravní infrastruktura