Rozbor vnějších aspektů souvisejících se zvyšováním bezpečnosti silničního provozu - Chyba, Pavel (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce se zaměřuje na problematiku bezpečnosti silniční dopravy. Úvodní část je zaměřena na rozbor faktorů ovlivňujících bezpečnost silničního provozu. Druhá část se zabývá analýzou dopravní nehodovosti a vyjmenovává jednotlivé vnější aspekty související s bezpečností. V další části jsou navržena opatření, pro zvýšení bezpečnosti silničního provozu i s jejich externími dopady. Výsledkem práce je syntéza získaných údajů a specifikace vzájemných vazeb.
Discussion of the external aspects in connection with the road transportation safety increase
Keywords: bezpečnost; dopravní nehody; nehodovost; silniční doprava; safety; road accident; accident frequency; road transportation