Změna organizace dopravy na vybrané křižovatce ve Velké Bíteši - Běloch, Zdeněk (Univerzita Pardubice, 2016)
V diplomové práci je analyzována organizace na křižovatce silnic II/602 a I/37 a v jejím okolí. Na základě provedeného dopravního průzkumu, je proveden výpočet intenzit dopravy, kapacity křižovatky a zhodnocena bezpečnost provozu na křižovatce. Na základě analýzy a výpočtů jsou navrženy změny organizace dopravy na křižovatce s cílem zvýšení bezpečnosti silničního provozu. Tato problematika je z hlediska řešení velice aktuální, jelikož se zastupitelstvo města rozhoduje, jak na křižovatce zvýšit bezpečnost silničního provozu. Při návrzích jsou zohledněny faktory, které danou křižovatku ovlivňují. Práce bude sloužit jako primární podklad pro výběr celkového řešení.
Change the organization of transport on selected intersection in Velká Bíteš
Keywords: intenzita; kapacita; bezpečnost; křižovatka; kolizní body; frequency of transport; capacity; safety; intersection; collision points