Záznam bolesti jako součásti ošetřovatelské dokumentace na porodním sále - Čičmancová, Andrea (Univerzita Pardubice, 2005)
Bakalářská práce se zabývá problematikou porodní bolesti. V teoretické části popisuje metody léčby porodní bolesti. Výzkumná část obsahuje dotazník - respondentky byly dotazovány na subjektivní prožívání bolesti během porodu formou dotazníkového šetření. V závěru následuje návrh Záznamu bolesti pro praxi na porodním sále a jeho kritické zhodnocení.
Pain report as a nursing documentation component in delivery room
Keywords: porodní péče; bolesti; porodní analgezie; pooperační péče; dotazníkové šetření