Činnost a ekonomika Záchranného útvaru HZS ČR - Píšová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce se zabývá vývojem činností, posláním a ekonomikou Záchranného útva-ru HZS ČR v letech 2009-2018. Prvním cílem je popis poslání a činnosti Záchranného útvaru HZS ČR, především pak souhrnu jeho zásahů na území České republiky a v zahraničí, a také vybrané speciální techniky Záchranného útvaru HZS ČR. Druhým cílem je zachycení eko-nomiky tohoto útvaru v letech 2009-2018, a to prostřednictvím rozboru rozvah, výkazů zisků a ztrát a rozpočtů. Analýzy jsou provedeny jak horizontálně, tak vertikálně a výsledky jsou zachyceny v tabulkách a v grafech. Výsledky reprezentují ekonomicky stabilní vývoj Zá-chranného útvaru HZS ČR. Práce tak poukazuje na nepostradatelnost Záchranného útvaru HZS ČR jako bezpečnostní složky státu.
Activity and Economy of the Emergency Unit of the Fire Rescue Service of the Czech Republic
Keywords: Záchranný útvar HZS ČR; zásahová činnost; speciální technika; rozvaha; výkaz zisků a ztrát; rozpočet příjmů a výdajů; special equipment; profit and loss statement; intervention activities; Emergency Unit of the Fire Rescue Service of the Czech Republic; budget of income and expenses; balance sheet