Alternativní formy cestovního ruchu a jejich využití na příkladu území chráněné krajinné oblasti - Křišťanová, Petra (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce se zabývá problematikou alternativních forem cestovního ruchu se zaměřením na cykloturistiku a jejích vazeb na regionální politiku s využitím na území chráněné krajinné oblasti Železné hory. Zhodnocuje současnou situaci cykloturistiky v mikroregionu Podoubraví a zabývá se průzkumem cyklotrasy 5127 - "Podoubravská cyklotrasa". Na základě šetření je v závěru bakalářské práce vyhodnocena vhodnost využití oblasti mikroregionu Podoubraví pro cykloturistiku.
Alternative forms of tourism industry and its utilization on an example of a protected landscape area
Keywords: alternativy; Cestovní ruch; Železné hory; cykloturistika; Podoubraví; chráněné krajinné oblasti; alternatives; Tourism; cyclo-touring; protected landscape areas