Analýza rostlinného oleje GAC - Bajer, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2003)
V práci byly zkoumány možnosti analýzy rostlinného oleje GAC metodou HPLC se zaměřením na beta-karoten. Byl navržen postup izolace beta-karotenu a jeho stanovení metodou HPLC na normálních fázích. Byla také zkoumána možnost použití gelové permeační chromatografie pro separaci beta-karotenu od acylglycerolů bez předchozí úpravy vzorku.
Analysis of vegetable oil GAC
Keywords: beta-karoten; alkalická hydrolýza; Vysokoúčinná kapalinová chromatografie; gelová chromatografie; rostlinné oleje