Restaurování sochy anděla ze sousoší sv. Floriána před Jezuitskou kolejí v Kutné Hoře, restaurování štukové sochy andílka z kaple sv. Isidora v Křenově - Zítková, Petra (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato bakalářská práce je především restaurátorskou dokumentací restaurovaných objektů. Nejprve se zabývá restaurováním sochy anděla ze sousoší sv. Floriana v Kutné Hoře. Druhá část je věnována restaurátorskému zásahu na štukové plastice anděla z kaple sv. Isidora v Křenově. V obou těchto částech se struktura zaměřuje na základní body. Začíná seznámením se s památkou a její historií, následuje posouzení stávajícího stavu. V dalších kapitolách se podrobně věnuje průzkumu, koncepci a návrhu prací. Následuje samostatný restaurátorský zásah s grafickou a fotografickou dokumentací. Druhá část je rozšířena o testování kompatibilních směsí pro doplnění chybějících částí barokních štuků.
Restoration of the statue of an angel from St. Florian's sculpture located in front of the Jesuit College in Kutná Hora, restoration of a plaster statue of an angel from the chapel of St. Isidor in Křenov
Keywords: restaurování; restaurátorská dokumentace; sousoší sv. Floriana v Kutné Hoře; barokní sochařství; mušlový vápenec; kaple sv. Isidora v Křenově; anděl; barokní štuk; materiálové složení; zpracovatelnost; restoration; restoratory documenation; St. Florian's; Baroque sculpture; shell limestone; Chapel of St. Isidor in Křenov; angel; Baroque stucco; composition of used material; workability