Wiews on the Civil War : Ambrose Bierce and Stephen Crane - Boušová, Milada (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývá vybranými literárními díly S. Cranea a A. Bierce o občanské válce v USA a rovněž stručně shrnuje historii této války a literární směry v poválečném období. Cílem práce je ukázat, že i přestože vybraní autoři zobrazovali občanskou válku realisticky, jejich pohled na ni je do jisté míry odlišný.
Občanská válka z pohledu Amborse Bierce a Stephena Cranea
Keywords: americká literatura; občanské války; Crane, Stephen; Bierce, Ambrose