Posouzení jednotlivých modelů provozování osobní dopravy na železniční trati Plzeň - České Budějovice a úsecích navazujících - Jarath, Martin (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce popisuje vybranou železniční trať. Zvažovány jsou možnosti jejího využití a případného rozvoje ku prospěchu veřejné dopravy. Zahrnuje i tratě návazné, které by měly být nedílnou součástí jednotného systému.
Analysis of railway operating models of passenger traffic between Plzeň and České Budějovice and in the surrounding
Keywords: railway lines; passenger traffic; fixed-interval schedules; single-lines; passing; železniční tratě; osobní doprava; taktové jízdní řády; jednokolejné tratě; křižování