Rekonstrukce traťového úseku Turnov-Liberec - Vrťo, Zdenko (Univerzita Pardubice, 2005)
Předmětem řešení diplomové práce je modernizace železniční trati Praha - Liberec v úseku Turnov - Liberec včetně úprav nácestných stanic a zastávek. Trať bude výhledově dvoukolejná a elektrizovaná. V úseku Hodkovice nad Mohelkou je prověřena možnost jednokolejné tratě s využitím stávající tratě přes Rychnov u Jablonce nad Nisou.
MODERNIZATION OF THE RTACK SECTION TURNOV-LIBEREC