Problematika pohybu osob v prostorách železniční dráhy a její bezprostřední blízkosti - Sívek, Michal (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou pohybu osob v obvodu železniční dráhy. V práci je stručné uvedení do problematiky, analýza současného stavu a v závěru jsou uvedeny návrhy a doporučení ke zvýšení bezpečnosti osob v obvodu dráhy, především se zaměřením na žáky základních škol. Cílem práce je navrhnout opatření ke snížení smrtelných úrazů na železnici a také přiblížit veřejnosti, jenž vstupuje do prostor dráhy, jakým způsobem se na těchto místech správně chovat.
Problems of movement of people along the railway and its proximity
Keywords: railway lines; level crossing; walking transport; accidents; obvody dráhy; železniční přejezdy; pěší doprava; Mimořádné události