Teorie pokročilého racionálního řízení a zásady bezpečné a defenzivní jízdy v oblasti zdokonalování odborné způsobilosti řidičů - Novotný, David (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce se zabývá odbornou způsobilostí řidičů, konkrétně předmětem Teorie racionálního pokročilého řízení a zásady bezpečné a defenzivní jízdy. Tento předmět je hodinově nejrozsáhlejší částí vstupního školení. Pomocí analýzy bylo provedeno zhodnocení tohoto předmětu dle stávající legislativy. V poslední části byly navrženy změny legislativy pro co největší vypovídající schopnost pro studenty školení.
The theory of advanced rational management and the principle of safe and defensive driving in the field of improvement of the professional qualification of drivers
Keywords: defenzivní jízda; návrh změn legislativy; odborná způsobilost řidičů; školení řidičů; školící střediska; teorie pokročilého racionálního řízení; zásady bezpečné jízdy; defensive driving; legislative changes; competence of drivers; training of driver's; training centrum; theory of advanced rational managment driving; principle of safe driving