Vězeňský systém v České republice - Stepková, Nikol (Univerzita Pardubice, 2023)
Práce je zaměřena na problematiku související s vězeňstvím a trestem odnětí svobody a také na vývoj i aktuální podobu vězeňského systému na území České republiky. V práci jsou vymezeny podmínky, ve kterých se odsouzené osoby nacházejí a dále pak analýzy a rozbory dat z databáze Vězeňské služby ČR týkající se osob s trestem odnětí svobody.
Prison system in the Czech Republic
Keywords: vězeňství; odnětí svobody; vězeňský systém; odsouzené osoby; vězeňská služba; prison; imprisonment; prison system; convicted persons; prison service