Organizace provádění letní údržby pozemních komunikací ve městě Trutnov - Janura, Radek (Univerzita Pardubice, 2025)
Diplomová práce se zabývá se zabývá organizací a optimalizací letní údržby pozemních komunikací ve městě Trutnov. Práce zahrnuje teoretické vymezení problematiky, analýzu současného stavu údržby, návrhy na zefektivnění procesů prostřednictvím moderní komunální techniky a digitálních nástrojů, a nakonec zhodnocení navržených opatření. Cílem práce je navrhnout opatření, která povedou k ekologičtějšímu, efektivnějšímu a transparentnějšímu systému letní údržby komunikací.
Organization of summer road maintenance execution in Trutnov
Keywords: letní údržba; pozemní komunikace; automatizace; komunální technika; summer maintenance; road infrastructure; automation; municipal equipment