Ochrana kulturního dědictví se zaměřením na město Smiřice nad Labem - Hynková, Blanka (Univerzita Pardubice, 2000)
Autorka se v práci zabývá ochranou kulturních památek, jejich výzkumem. Uvádí též význam kulturních památek pro běžného občana a navrhuje dotazník zaměřený na zjištění vztahu dotazovaných ke kulturním památkám.
Protection of monuments with a view to Smiřice nad Labem
Keywords: Kultura; kulturní památky; Památková péče; Výzkum; zabezpečení; Smiřice nad Labem