Návrh a realizace laboratorního přípravku s frekvenčním měničem Siemens Micromaster - Vlček, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a realizací přípravku pro laboratorní měření. Základem přípravku je frekvenční měnič SIEMENS Micromaster 440 a asynchronní motor. Práce je rozdělaná do šesti kapitol. Začíná krátkým teoretickým rozborem asynchronních motorů. Druhá kapitola je věnovává frekvenčním měničům, za kterou následují možné režimy řízením asynchronních motorů s frekvenčním měničem. Zbytek práce je věnován přímo zapojenému frekvenčnímu měniči, návrhu přípravku po mechanické a elektrické stránce a měření, při kterém je přípravek vyzkoušen.
Design and realization of laboratory device with frequency inverter SIEMENS Micromaster
Keywords: frekvenční měnič; asynchronní motor; frekvenční řízení; základní nastavení měniče; frequency inverter; asynchronous motor; frequency control; basic inverter setting