Vztah finanční analýzy a controllingu u neziskových organizací - Hrubý, Jan (Univerzita Pardubice, 2006)
Hlavními cíli bakalářské práce je zkoumání metod a metodiky konkrétní finanční analýzy s konkrétní aplikací v praxi u neziskové organizace. Vymezení předmětu, metod, nástrojů a oblasti základních integračních vazeb controllingu, který je systémem pravidel při dosahování podnikových cílů se specifickou formou práce s informacemi. Specifikace neziskových organizací. Interpretace technicko-ekonomických ukazatelů a posouzení propojení informačních, řídících a vykonávacích činností, rozpočtu a skutečnosti u konkrétního ekonomického subjektu.
Financial analysis and controlling relations by non-profit organizations
Keywords: finančí analýzy; Controlling; Neziskové organizace; Informace; systémy; integrační vazby; rozpočty