Kolektivní investování v České republice - Krejcarová, Daniela (Univerzita Pardubice, 2002)
V práci autorka definuje funkce kapitálového trhu, význam, cíle a výhody kolektivního investování. Zaměřuje se především na činnost a druhy českých podílových fondů, a to bankovních i nebankovních, nechybí ani právní úprava této oblasti. Objektem zkoumání jsou také zahraniční fondy, které působí na českém kapitálovém trhu.
Collective investment in the Czech republic
Keywords: kapitálový trh; kolektivní investování; investiční fondy; podílové fondy; otevírání fondů; Komise pro cenné papíry