Suburbánní zóny a jejich bezpečnostní rizika - Serbus, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2013)
Diplomová práce se zabývá vymezením pojmů suburbanizace, bezpečnostní rizika, krizové situace. Cílem diplomové práce je zjistit, jaká bezpečnostní rizika a krizové situace se vyskytují nebo mohou vyskytnout v suburbánních zónách na příkladu suburbánní zóny Pardubic. V práci jsou vyčleněny obce, které spadají do suburbánní zóny Pardubic. Dále je provedena analýza bezpečnostních hrozeb a krizových situací, které se mohou v tomto území vyskytnout.
Suburban zones and their safety risks
Keywords: suburbanizace; příčiny a důsledky suburbanizace; bezpečnostní rizika; hrozby; krizová situace; Pardubice; suburbánní zóny; suburbanization; causes and results of suburbanization; safety risks; threats; crisis situation; suburban zones