Vývoj přístupů k územnímu plánování na úrovni Československa a České republiky - Hladíková, Hana (Univerzita Pardubice, 2011)
Cílem této práce je pomocí souvislostí mezi nástroji regionální politiky, vývoje plánování stavby měst a legislativy zabývající se územním plánováním zmapovat vývoj přístupů k územnímu plánování na úrovni Československa a České republiky.
The development of approaches to Landscape planning at the level of the Czechoslovakia and the Czech Republic
Keywords: územní plánování; regionální politika; výstavba; města; urban planning; regional policy; cities