Placebo očima nelékařských pracovníků - Fiedor, Zbyšek (Univerzita Pardubice, 2014)
Ve své bakalářské práci se věnuji tématu: „Placebo očima sester“. Cílem této práce je zjistit názor nelékařských zdravotnických pracovníků na používání placeba a jejich povědomí o této problematice. Je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části se věnuji vymezení pojmů, historii placeba, jeho současnému využití v tlumení bolesti, snižování úzkosti a výzkumu nových léčiv, dále se zabývám faktory ovlivňujícími placebo efekt. V praktické části popisuji výsledky dotazníkového šetření, které jsou zpracovány do grafů a tabulek.
Placebo effect from the perspective of a non-physician health care workers
Keywords: placebo; placebo efekt; nocebo; placebo; placebo effect; nocebo