Řízení environmentálních nákladů ve společnosti Lesoškolky, s.r.o. - Ptačovská, Ludmila (Univerzita Pardubice, 2015)
Diplomová práce je zaměřena na možnosti sledování a identifikaci environmentálních nákladů v podniku. První část práce se věnuje hlavním subsystémům podnikového účetnictví, které doplňuje o subsystém environmentálního finančního účetnictví a manažerského účetnictví. Vymezeny jsou základní pojmy, definovány a klasifikovány environmentální náklady. Druhá část práce je věnována základní charakteristice podniku Lesoškolky s.r.o., jeho technologiím výroby, environmentálnímu profilu a dále účetnímu systému, kde jsou identifikovány a klasifikovány environmentální náklady v podniku Lesoškolky s.r.o. Závěrem druhé praktické části práce je vytvoření návrhu na sledování environmentálních nákladů v podniku.
Management of environmental costs in the company Lesoškolky, s.r.o.
Keywords: costs; environmental costs; environmental management; environmental accounting; náklady; environmentální náklady; environmentální management; environmentální účetnictví