Možnosti využití Open source software ve veřejné správě - Rajšner, Ivo (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce se zabývá možností využití Open ource softwaru v české veřejné správě. Popisuje jeho podstatu a zkušenosti při využívání otevřeného software Drážní inspekcí za dobu její působnosti. Obecně hodnotí využívání Open source softwaru, jeho přínosy a možné nedostatky a zaměřuje se na možná řešení využívání Open source softwaru do budoucna.
The possibilities of using Open source software in public administration
Keywords: Drážní inspekce; proprietary software; Public Administration; The Rail Safety Inspection Office; Open source software; proprietárnní software; GNU/Linux; veřejná správa