Bankovní systémy České republiky a Ruské federace - Hyršová, Eva (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se zabývá bankovními systémy České republiky a Ruské federace. Jsou zde charakterizovány různé typy bankovních systémů, funkce centrální banky a komerčních bank. V práci jsou popsány centrální banky obou zemí a struktura českého a ruského bankovního sektoru. Je zde srovnána pozice centrálních bank a struktura komerčního bankovnictví.
Banking Systems of the Czech Republic and Russian Federation
Keywords: banky; bankovní systémy; Česká národní banka; Centrální banka Ruska; banks; banking systems; Czech National Bank; Central Bank of Russia