Hodnocení bolesti v souvislosti s převazy chronických ran u pacientů hospitalizovaných v geriatrickém centru - Popilková, Stanislava (Univerzita Pardubice, 2023)
Diplomová práce na téma "Hodnocení bolesti v souvislosti s převazy chronických ran pacientů hospitalizovaných v geriatrickém centru" se zabývá v první kapitole stručně problematikou bolesti. Druhá kapitola je zaměřena na procedurální bolest a třetí kapitola se věnuje nehojícím se ránám, hodnocení bolesti v souvislosti s nehojící se ránou a její léčbou. Poslední kapitola je zaměřená na kompetence všeobecných sester v péči o nehojící se rány. Hlavním cílem výzkumné části je zjistit, jak pacienti s chronickou ránou vnímají bolest v souvislosti s převazy. Výzkumná část je zpracována pomocí záznamových archů jejich analýzou a interpretací.
Assessment of pain related to chronic wound dressings in patients hospitalized in a geriatric center
Keywords: bolest; procedurální bolest; nehojící se rána; hodnocení bolesti u nehojící rány; kompetence všeobecných sester; pain; procedural pain; non-healing wound; assessment of pain in non-healing wounds; competence of general nurses