Finkovo fenomenologické pojetí světa s důrazem na hru - Zrno, Filip (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se zaměřuje na Finkovo pojetí světa s ohledem na hru. K uchopení jeho koncepce světa slouţí Husserlovy a Heideggerovy analýzy světa, které jsou následně podrobeny kritice Eugena Finka. Na tomto základě je pak ukázáno Finkovo pojetí světa, které vede k analýze lidské hry a posléze hry jakoţto symbolu světa.
Fink´s Phenomenological Conception of the World on Emphasis on the Play
Keywords: Fink, Eugen; svět; hry; fenomenologie; Husserl, Edmund; Heidegger, Martin; Fink, Eugen; world; play; phenomenology; Husserl, Edmund; Heidegger, Martin