Efektivita Východočeského divadla - Zásměta, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2007)
První část bakalářské práce charakterizuje obecné pojetí efektivnosti ve veřejném sektoru, kulturu jako veřejný statek, jeho financování a charakterizuje vývoj kulturní politiky u nás. Dále je zde charakterizováno Východočeské divadlo jako nezisková organizace, je zde představena jeho historie atd.. Druhá část je věnována efektivnosti VČD, kterou jsem zjišťoval pomocí analýzy nejdůležitějších ekonomických ukazatelů a obsahuje celkové zhodnocení ekonomického vývoje i užitkové hodnoty pro diváky.
The effectiveness of Eastbohemian theatre
Keywords: efektivita; VČD; Kultura; kulturní politika; hospodaření; ekonomické ukazatele; veřejný sektor; Neziskové organizace