Sociální politika v České republice a Velké Británii - Matoušková, Jana (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce je zpracována na téma " Sociální politika v ČR a Velké Británii". V první části vymezuji samotné pojetí sociální politiky. Následující část je zaměřena na typy sociální politiky a definování objektů, subjektů, funkcí a nástrojů, kterých sociální politika využívá k realizaci svých cílů. Dále pak také vymezení pojmu welfare state.Další části jsou věnovány sociální politice v České republice a Velké Británii v 90. letech až po současnost. Konec této práce je věnován srovnání politiky zaměstnanosti obou zemí s vazbou na politiku vzdělávací.
Social policy in the Czech Republic and Great Britain
Keywords: sociální politika; Česká Republika; Velká Británie; sociální zabezpečení