Syndrom vyhoření u všeobecných sester pečujících o geriatrické pacienty - Kasíková, Vendula (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice syndromu vyhoření u všeobecných sester, které pečují o geriatrické pacienty. V teoretické části je popsána problematika syndromu vyhoření, popisuji zde rizikové profese, které jsou jím nejčastěji ohroženy, jeho příznaky, fáze, ale také prevenci, diagnostiku a léčbu. Dále se zde ve zkratce věnuji problematice stresu, profesi všeobecné sestry a geriatrickému pacientovi. Praktická část pak obsahuje vyhodnocená data dotazníkového šetření, pro který jsem zvolila všeobecné setry na odděleních geriatrie. Průzkumné šetření probíhalo formou standardizovaného dotazníku MBI, a dotazníku vlastní tvorby.
Burnout for nurses caring for geriatric patients
Keywords: syndrom vyhoření; všeobecná sestra; stres; geriatrie; geriatrický pacient; burnout syndrome; general nurse; stress; geriatrics; geriatric patient