Analýza průmyslové zóny Šlechtitelů a podnikatelského inkubátoru Univerzity Palackého města Olomouc - Španihelová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce se zabývá analýzou Projektu průmyslové zóny Šlechtitelů a podnikatelského inkubátoru Univerzity Palackého v Olomouci. Tato diplomová práce se skládá ze šesti částí. V první části jsou shromážděny základní údaje o městě Olomouc ve formě celkového ekonomického profilu. V následujících částech jsou pak charakterizovány průmyslové zóny města, dále samotný Projekt a investoři v něm a nakonec Vědeckotechnický park Univerzity Palackého a pod něj spadající podnikatelský inkubátor. V poslední části diplomové práce je shrnut vliv firem v průmyslové zóně Šlechtitelů na oblast podnikatelského prostředí, zaměstnanost a nezaměstnanost města Olomouc.
Analyze of the industrial zone Šlechtitelů and entrepreneurial incubation apparatus of University Palackého in Olomouc
Keywords: industrial zones; scientific and technical parks; entrepreneurial incubation apparatuses; economic profiles; corporate environment; Employment; Unemployment; Olomouc; průmyslové zóny; vědeckotechnické parky; podnikatelské inkubátory; ekonomické profily; program PHARE 2003; brownfield; podnikatelské prostředí; zaměstnanost; Nezaměstnanost