Návrh pravděpodobnostních neuronových sítí pro modelování bankrotu podniků - Brůna, Zdeněk (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce je zaměřena na návrh pravděpodobnostních neuronových sítí pro modelování bankrotu podniků. Zabývá se tedy návrhem modelu pravděpodobnostní neuronové sítě. Pro proces učení této neuronové sítě jsou použita data jednotlivých amerických podniků z období 2001 - 2010. V úvodních kapitolách je věnována pozornost shrnutí současného stavu v oblasti modelování bankrotu podniků a navrhnutí vhodných parametrů pro modelování bankrotu podniku. Další část diplomové práce pojednává o neuronových sítích a následně o pravděpodobnostních neuronových sítích.
Design of probabilistic neural networks for corporate bankruptcy modelling
Keywords: neuronové sítě; pravděpodobnostní neuronové sítě; klasifikace; podniky; bankroty; neural networks; probabilistic neural networks; classification; corporate; bankruptcy