Znalosti 3. ročníku radiologických asistentů o hypoglykémii - Kastnerová, Karolína (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato bakalářská práce "Znalosti 3. ročníku radiologických asistentů o hypoglykémii" se skládá ze dvou částí. První z nich je část teoretická, která se zabývá onemocněním diabetes mellitus, inzulínem, měřením glykémie, akutními komplikacemi diabetu, zejména hypoglykémií a kompetencemi radiologických asistentů (RA). V této části nalezneme také teoretické informace o testování znalostí. Druhou částí je část praktická, která se věnuje rozboru znalostního testu, ve kterém je zkoumáno, jaké mají studenti 3. ročníku radiologických asistentů znalosti o hypoglykémii.
Knowledge of the third year of radiology assistants about hypoglycemia
Keywords: Diabetes mellitus; hypoglykémie; radiologický asistent; znalosti; Diabetes mellitus; hypoglycemia; radiology assistant; knowledge