Nastavení interních procesů při tvorbě letového řádu pravidelné letecké dopravy - Hodač, Michal (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce se zaměřuje na tvorbu letového řádu pravidelné letecké dopravy. Charakterizuje jednotlivé procesy tvorby letového řádu, včetně distribuce a časového harmonogramu. Tyto procesy souhrnně zobrazuje v procesní mapě tvorby letového řádu. Dále popisuje provázanost plánování a distribuce letového řádu se systémy informačních technologií (IT) a definuje nové směry využití těchto systémů pro plánování a optimalizaci sítě linek.
Adjustment of the internal processes in scheduling of the scheduled air transport
Keywords: Air transport; airline schedule; use of information technologies; global distribution systems; process map of airline schedule planning; airline network optimization; Letecká doprava; letový řád; využití informačních technologií; globální distribuční systémy; procesní mapa tvorby letového řádu