Fotografická detekce jako nástroj stanovení inhibitorů cholinesteras - Kostelník, Adam; Čegan, Alexander; Pohanka, Miroslav (Univerzita Pardubice, 2017)
Smartphony jsou v dnešní společnosti široce rozšířeny a s úspěchem již byly využity i v analytické chemie jako jednoduché detekční zařízení. Tato práce se zaměřuje na imobilizaci acetylcholinesterasy (AChE) na povrch komerčních pH proužků se stabilizaci v želatinové membráně a využití smartphonu jako detekčního prvku. AChE rozkládá acetylcholin na cholin a acetát, který způsobuje barevný přechod indikátoru, cholinesterasové inhibitory tento proces blokují. Měření proběhlo na 3D tištěném stojanu s následným vyhodnocením fotografií v počítači použitím RGB bodů.
Photographic detection as a tool of cholinesterase´s inhibitor assay
Keywords: Smartphone; cholinesterasa; imobilizace; Smartphone; cholinesterase; immobilization