Capnocytophaga canimorsus - Izvak, Nikita (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato bakalářská práce se zabývá bakterií Capnocytophaga canimorsus, která je nejznámějším zástupcem rodu Capnocytophaga. První část práce je věnována charakteristice celého rodu a popisu jednotlivých druhů. Následující a hlavní část práce se zaměřuje na výskyt, patogeneze, diagnostiku, onemocnění způsobené C. canimorsus a možnosti léčby.
Capnocytophaga canimorsus
Keywords: Capnocytophaga canimorsus; bakterie; orální flora; zoonotický patogen; septikemie; oportunní patogen; Capnocytophaga canimorsus; bacteria; oral flora; zoonotic pathogen; septicemia; opportunistic pathogen