Stanovení anorganických iontů potenciální titrací s uhlíkovými pastovými elektrodami - Skořepa, Jan (Univerzita Pardubice, 1997)
Práce se zabývá potenciometrickým titračním stanovením anorganických aniontů s využitím uhlíkových pastových elektrod. Experimentálně byly zkoumány možnosti souběžného titračního stanovení vybraných anorganických aniontů v binárních směsích, prověřována tvorba iontových asociátů aniontových komplexů při potenciometrické titraci a stanoveny heteropolyfosforečnanové kyseliny molybdenu a wolframu.
Determination of inorganic ions using potentiometric titrations with carbon paste electrodes
Keywords: analytická chemie; potenciometrická titrace; anorganické anionty; pastové elektrody; uhlíkové elektrody